Over ons

Vakmanschap en betrouwbaarheid

Vanuit een interesse voor al wat vliegt, kruipt en zoemt is de belangstelling geboren om een cursus bijenhouden te gaan volgen.

In Leiden zijn we gestart en de vervolgcursus hebben we in Den Haag gevolgd. Ons eerste volk kregen we van een bevriende imker en zo is onze imkerij in de loop der jaren uitgebreid tot diverse bijenstanden. Ondertussen bleven we ons scholen en volgde John de cursus Honingkeurmeester, Stuifmeelonderzoek en de cursus Koninginneteelt.

Met de groei van het aantal volken steeg ook de honingproductie en zo ontstond het idee om naar markten te gaan. Op dat moment nam het assortiment aan "bij"producten toe ( alle producten die met bijen te maken hebben van honingzeep tot een vingerhoed in de vorm van een bijenkorf)

In 1996 hebben wij ons bedrijf officieel laten registreren en is de V.O.F. " De Drie Bijen" ontstaan.

In 1998 openden we een bedrijfshal in Noordwijkerhout. Hier slingeren we de honing en er is een ruimte waar imkers hun materiaal kunnen aanschaffen. Ook particulieren kunnen direct bij ons producten kopen. Er is een permanente tentoonstelling ingericht die de geschiedenis van de imkerij laat zien van " Boomstam tot kunststofkast"

Van al 29 januari 2001 namen wij al de bedrijfsactiviteiten van Euro-Flor BV over. Euro-Flor was een import-export groothandel in apicultuur producten en produceerde in eigen beheer diverse bijen producten onder andere Koninginnen Gelei capsule's.

Voor bezoek klik BEZOEKEN EN ACTIVITEITEN aan de imkerij

Wij zijn ook op de volgende beurzen/markten ook te vinden:

Toeristische Markt, Katwijk: Juni, Juli en Augustus, 9 Dinsdagen van 13.00 tot 21.00 uur. Voor meer markten en actualiteiten zie in deze site : waar kunt u ons vinden.

Mogelijkheid tot bezoek aan de Imkerij voor scholen - verenigingen - en groepen

Wij kunnen in overleg een programma opstellen, hieronder volgen enkele mogelijkheden:

Rondleiding door educatief gedeelte Lezingen met dia's Demonstratie honing slingeren Demonstratie bankorf vlechten Zelf maken van bijenwaskaars (rollen) Honing & honingwijn proeven Observatiekast (bijen achter glas) Verkoop honing & bijenproducten Verkoop imkerartikelen etc. Kinderen kunnen zelf honingtappen Kinderen kunnen zelf hun etiket maken Naast bovengenoemde activiteiten kunt u bij ons terecht voor:

Lezingen op uw vereniging - club - school - etc Inkoop voor wederverkoop op markten en braderie‘n, voor verenigingen, imkers etc. Verhuur van bijenvolken voor diverse bestuivingdoeleinden Advies over hommels, bijen & wespen. Het scheppen van bijenzwermen Het bestrijden van wespennesten bij overlast. v.a. EUR 45,- excl. BTW Demonstraties op markten, verenigingen en zorginstellingen Neem vrijblijvend contact met ons op Zakenadres Nederland VOF Imkerij "de Drie Bijen" Tel. 0252 - 348 737 Mob. 06 - 2672 2303

Bedrijventerrein Gravendam Pletterij 15-2211 JT Noordijkerhout

Zakenadres Duitsland VOF Imkerij "de Drie Bijen" 0049 (0) 5921 3025 445

Pastorenesch 9 48531 Hestrup - Stad Nordhorn Grafschap Bentheim